Сега

18 януари 2012

"Да не бъдем кльощави" - каква е тази книга?

Това вляво не съм аз, това е котаракът Мистерия, но за него след малко.

Сега за най-важното – всички мъже харесват дами, към които Творецът е бил щедър, но само някои си го признаваме. Не на тях обаче е посветена тази книга, а на храната – без нея пухкавите дами няма да са така прекрасни. Може би затова и мъжете толкова обичаме хубавото похапване и любовта ни минава през стомаха. А когато човек хапне, той става по-мек, по-спокоен, по-обичлив, душата му поляга на хълбок като един котарак и доволно мърка, а ако наоколо има друга душа, тя се отърква гальовно в нея.

В тази книга съм описал 55 лесни и вкусни рецепти за стомаха и за душата – от препечена филийка с масълце до супа гаспачо (за стомаха) и от смисъла на сутрешната закуска до смисъла на цялото това всекидневно търчане (за душата).

За кого е тази книга? За всеки, който е губил поне един приятел. Който поне веднъж си е казвал “Кога мина това време?!” Който поне веднъж е плакал. Който поне веднъж е правил голям компромис. Който поне веднъж е вършил глупост. Който поне веднъж е бил щастлив просто така, защото е жив. И за всеки, който не е познал всичко това.

А снимката на котарака Мистерия поставих тук, защото той много по-добре от мен знае как да бъде в равновесие със себе си.

* * *

Тази книга не е безплатна. Книгата може да се разпространява свободно (можеш да свалиш книгата във формат pdf или fb2), но за прочитането й е редно да се заплати минимална цена. (Защо е редно да се плати за книга съм се помъчил да обясня ТУК). Подробности ТУК или на www.e-knigi.net

Използваните снимки са public domain и са публикувани в freeimages.com.

Части от текстовете могат да се публикуват свободно ако се постави връзка с ясно указан източник и автор, например така за публикуване в Интернет:

“Да не бъдем кльощави” от Весел Цанков

Или така за публикуване на хартия:

взето от www.veselbg.blogspot.com/

Публикуване на цели текстове в комерсиални сайтове или на хартия става след писмено разрешение.

За връзка с мен използвай формата по-горе вдясно.

Приятно четене и добър апетит.