Сега

23 януари 2010

Красиви и вкусни

Като чуете думата “маска” за каква точно маска се сещате?

Маски има много – кукерски, карнавални, медицински, защитни, бандитски и даже камионите ЗИЛ, а може би и всякакви други камиони имат маска – това е едно такова от метал най-отпред, което оформя “физиономията” на возилото. Нас обаче сега ни интересуват зеленчуковите и плодови разкрасяващи маски, защото какво е този свят без разкрасените жени? Лишава се от смисъл – и той, и медицината, и карнавалите, и защитата, и престъп-ленията и даже камионите ЗИЛ ни се струват излишни без разкрасените жени.

Каква е тайната на разкрасяващите маски, защо те имат такъв мощен ефект, та нито едно мъжко сърце не остава безразлично към жената, третираща се редовно със зеленчуци и плодове? Обяснението се базира на една важна особеност на мъжката физиология – любовта на мъжа минава през стомаха, така че не може да остане той безразличен към една дама, която се е третирала с кръгчета краставица на очите, чушка на носа, домат на бузите и магданоз по останалата непокрита кожа на лицето, която пък според рецептата за красота на София Лорен е обилно намазана със зехтин – ами че това, скъпи приятелки, си е чиста шопска салата, само посоляваш и консумираш. Как да не боготвориш такава жена, как да не поднасяш в краката й цели кралства, най-съкровени сонети и месечната си заплата?


Но да бъдем конкретни. Мили дами, ето едно примерно меню, което ще разкраси жената и ще нахрани мъжа, тъй че и той да чете, ако е наблизо, ще има и за него:

Започваме с кръгчета краставица по кожата на лицето. Краставицата е най-популярният козметичен зеленчук, действа на кожата охлаждащо, успокояващо, избелващо и освежаващо. Подобно действие има и киселото мляко плюс ефекта от уникалния бацилум булгарикум. Добавяме вода и се получава какво – таратор. А за да е съвсем както трябва, добавяме счукани орехи, като ореховата мазнина, която се е отделила при счукването им, намазваме леко на някои деликатни участъци от кожата на лицето с петна или бръчки.

Преминаваме към косата, тя има нужда от подхранване. Смесват се 1 жълтък и 3 супени лъжици коняк, разбъркват се добре и с тази смес се намазва косата. След 20 минути се изплаква, а в това време два-три жълтъка, само че заедно с белтъка, зе изпържват за радост на мъжа. Отделяте настрани и някоя и друга супена лъжица коняк, ще потрябва по-късно.

А сега десертът. Намачкайте един банан и добавете 2 чаени лъжички мед и 4 чаени лъжички сметана. Половината нанесете на лицето си и оставете да престои 10 минути, след което отмийте с хладка вода. Другата половина сервирайте на мъжа да яде.

Накрая сварете кафе било в кафеварка, било турско, важното е да има утайка от смляно кафе. С нея масажирайте тялото си в банята, след което влезте под душа, а в това време мъжът ще пие кафе заедно с онзи коняк, който предвидливо заделихме настрана преди малко.

И така, мили дами, след тези прости и достъпни, но много ефикасни козметични процедури вие сте много по-красиви, а мъжете ви са сити и са налице всички предпоставки за задълбочено духовно общуване, откровени разговори и гушкане без сексуален подтекст, така, като гълъбчета.

Скъпи приятелки, запомнете – гладният мъж е ловец, той е нащрек и не бива да бъде закачан; ситият мъж е доволен и ленив, бдителността му отслабва и той може да бъде по женски прикоткан да ви изслуша, а даже и да каже нещо. В такъв момент, също както при уникално подреждане на планетите, което ни разкрива още тайни на природата, жената може да надникне зад маската на мъжа. Внимание, тя не бива да казва никому какво е видяла там!

Снимка © claudmey