Сега

11 август 2010

Трагедията в Мездра – хайтек вариант

Днес искам да ви направя съпричастни с една трагедия, която открих в раздел “Мобилни комуникации” на форума. Тя е невероятно кинематографична и действието не се точи като в латиносериал, а е нервно и задъхано като в щатски екшън, а в цялата работа има даже и поука. Абе холивудска работа, но да не се бавя повече, ето хрониката на нещата.

10:53. Потребител с прякор Притеснен публикува постинг със заглавие “Спешно”, ето съдържанието на постинга: “здравейте. имам едикакъв си модел джиесем от вчера и докато снимах любовницата си без да искам сложих снимката й на уолпейпър (тоест на екрана на апарата) и не мога да разбера откъде да я махна и да си върна оригиналната картинка . Моля помогнете!”


10:56. Потребител с прякор Анди веднага се притичва на помощ, дава съвет: “Питай жена си!”

10:58. Потребителят Captain Jack е лаконичен: “Ха-ха-ха! Мри, куче!”

11:02. Притеснен отново апелира за човещина, пише: “Що за отношение, ако можете помогнете, ако не…”

11:10. Потребител с интересния прякор Спомениии отговаря: “На така зададен въпрос такова отношение!!! Това кого и как си снимал надали има отношение по въпроса…. Иначе казано…ако беше просто попитал : Как да махна картинка от екрана на такъв и такъв джиесем или да я сменя с друга – до сега щеше да ти е отговорено… Неправилен подход…целящ изтъкване….”

11:11. В преписката се намесва Арменския поп и въкликва: “Изби рибата!!! Либовницата такъв крокодил ли е, та не я щеш на дисплея??? Виж ся, Ромео … ти щом си толко задръстен, та една любовница не можеш да скатаеш, тая любовница, тоя телефон и тоя клуб изобщо не са за тебе … и ако ти кажем начин да си разбазикаш телефона, най-вероятно ще го докараш до неизползваемо състояние …” След това потребителят с няколко думи описва елементарните действия, с които Притеснен може да оправи работата.

11:23. Отново Арменския поп, този път обаче коварно, като змия в тревата, той се опитва да подхлъзне пострадавшия: “Имай предвид, че всяка картинка, снимка и т.н. си има специфика на зареждане и сваляне … та най-добре я постни снимката тук, за да можем да я видим и да ти предложим най-добрия начин да я махнеш от дисплея”
Притеснен обаче не се хваща на въдицата, сигурно се досеща, че снимката на любовницата му във форума ще бъде чудовищно обругана, а може пък просто да не е в състояние да я изпрати. Както и да е, следват няколко минути тишина, също както в екшъните преди битката – тихо е, сипва се зората, птица прелита, росна капка се отцежда от тревичка и тогава…

Тогава, в 11:28, потребителят Черноглав, който сигурно е малко нещо хакер и е проверил IP адреса на компютъра на пострадалия, пише: “Много странно, човекът пише от БАН, а там уж са умни хора.. знам ли? има нещо гнило в цялата работа….”

Ами то има нещо гнило в Дания, та какво остава за този случай, но не е така, в11:55 Арменския поп разяснява: “Е, може да е някой научен сътрудник, дето един пирон не мое да закове и дето ако жена му (разбирай любовницата) пребоядиса вратата докато е на семинар, завалията няма да може да се прибере…”

12:06. Най-сетне разумно предложение, публикува го Цензор: “Прикрий срамотите по дисплея с коректор!” След това този потребител обяснява с думи прости как от галерията на телефона да се зареди друга картинка на екрана.
Вероятно си мислите – ето го щастливия край, на български хепи енд. Да, ама не.

12:15. Притеснен, може би вече и разплакан, споделя: “Галерията ми е празна!”

12:28. Потребител, нарекъл себе си Lekia, разумно предлага: “Уважаеми Господине, най-добре се разведете! Така няма да е необходимо да четете всичките тези инструкции!”

12:53. Човек с прякор Beta решава новия проблем на Притеснен: “Снимай нещо, то ще се запише в галерията. Обаче този път внимавай какво снимаш!”

Оттук нататък повече постинги от страна на пострадалия няма, което навежда на мисълта, че се е справил с проблема си. Има обаче още коментари на читатели и в един от тях открих поуката, която е задължителна за холивудските филми, извел я е Арменския поп, който в 14:06 пише мъдро: “видя ли, байно, че любовниците само ядове докарват…”