Сега

20 март 2007

Екшън. С оръжие. И с патрулка – от форумите

Помните ли екшъна от вторник, когато бандит измъкна оръжие и отмъкна полицейски автомобил. Имало е стрелба, крадецът е бил ранен, издирили са го за часове, но пък да открадне не друго, а патрулката? Странна история, колкото комична, толкова и тъжна. Но както ви обещах, няма да я коментирам аз, ще ви представя коментарите в интернет форумите…

Започвам с постинга на потребител с прякор xlord: “Ето, те своите коли не могат да опазят, пък ние чакаме да пазят нашите”

Овенединак: “Хвала на такива органи!”

Bozata: “Дотам го докарахме, браво!!!! Във всяка нормална страна никой не би помислил да пипне ченгетата, а тук може да гепят и самолета на Президента, както е тръгнало и явно сме идиоти за връзване всите!!!!”

44magnum: “Абе не упреквайте само полицията ни, че нали се сещате, че крадците отиват веднага в Брюксел и се съди държавата?! В Българиа и други страни има намеса във вътрешните работи от страна на страни от западна европа и Джумерика.Те нашите ченгета че не са цвете не са, но как да стреляш по някои, след като знаеш, че след това може да бъдеш изправен пред съд и дори осъден? Ако е в Джумерика ти теглят патрона само дори да се усъмнят, че може да им заплашиш животеца, но за тях е позволено.Така че някой хора преди да се изказват как е в другите страни и как е в Българиа нека помислят малко и тогава да пишат!”

Чичата: “…нормално е, когато има въоръжен нарушител, полицията да го прострелва между ушите, а не в краката…”
Графът: “Поначало правото на униформените да стрелят само при неизбежна самоотбрана е абсолютно недомислие. С една дума, те имат същите права при изпълнение на служебните си задължения като всеки обикновен гражданин със законно оръжие. Че за какво са тогава униформени? Любопитен съм, как тия, които тук пишат за некадърност на полицията, биха изпълнявали “кадърно” задълженията си на нейно място. Вързаните ръце на органите на реда са главната причина за наглостта и безнаказаността на престъпниците от всички нива.”

XYZxyz: “А как да им ги развържеш като във всяка мафиотска група има и полицаи?”

Monk: “Бре бре бре, дочакахме и ченгетата да се опарят от престъпността. Може и да почнат да вземат присърце работата, за която им плащаме.”

Завинаги цесекар: “…според мен наркомана заслужава лечение спонсорирано от държавата…след това да го назначат за полицай, а двамата униформени да ги уволнят дисциплинарно…”

Божо: “Че какво ще му лекуват на наркомана ? Само той е действувал адекватно.”

it is I: “Ченгетата са комични образи, така е. Има и корупция всякаква. Но кой нормален при насочено срещу него оръжие ще си рискува живота за 300лв?”

USA2-2: “Графът казва: “Вързаните ръце на органите на реда са главната причина за наглостта и безнаказаността на престъпниците от всички нива.” И много други говорят същото. А кой връзва ръцете на полицията? Законите. А кой прави тези закони? Депутатите. А кой ги избира тези депутати? Вие. Значи тогава се сърдете и се възмущавайте на себе си.”