Сега

06 март 2007

Движение “Лопата!”

Един от активните участници в интернет форумите, човек с прякор Manrico, веднага се е включил в отпочналата през тази седмица надпревара за нов кмет на София. Той е огласил платформата на своето движение “Лопата!” Лозунгът му е “Лопата! Манрико кмет! Дърво за всеки софиянец!”, следват дванайсетте точки от програмата му за спечелване на кметските избори в София:

1. София ще бъде възродена и спасена чрез залесяването й с портокалови и нарови дървета.
2. Всякакви други дървета, които не се вписват в този модел, ще бъдат изсечени.
3. Гражданите, които не желаят да отглеждат и да ядат портокали и нарове, ще бъдат разобличени като селяни и ще бъдат изгонени от София.


4. Дръвчетата ще превърнат София в модерен, красив и подреден средиземноморски град.
5. Засаждането и отглеждането на дръвчетата ще дадат работа на всеки столичанин. В София няма да има безработни.
6. Приходите от продажбата на плодовете ще превърнат София в богат град.
7. Всички знаем, че където растат портокали и нарове, климатът е топъл. Меките зими ще решат проблема с отоплението. “Топлофикация” ще бъде закрита и хората няма да страдат повече от монополиста-вампир.
8. Тецовете на “Топлофикация” ще се превърнат в заводи, преработващи боклука в тор за дръвчетата. София никога вече няма да има проблем с боклука.
9. Ще бъдат засадени специални образователни градинки, които ще възродят духа на българите Платон и Аристотел. София ще бъде най-образованият град.
10. Замогвайки се, всеки гражданин ще прибере по едно бездомно куче и ще го храни с портокали. Така ще реша и този проблем.
11. Свободният достъп до портокалови цветчета ще стимулира хората да създават семейства и да раждат деца. София няма да е в демографска криза.
12. В тази атмосфера и престъпниците ще станат порядъчни граждани. А тези, които все пак вършат престъпления, ще пращаме да медитират в портокаловите горички, докато обещаят да се поправят.

Напред, софиянци! Да хванем всички по една лопата и да превърнем София в града на нашите мечти. ЛОПАТА!!!!!!

След тези пламенни слова, Manrico е поставил анкета и ето как отговарят посетителите на форума на неговия въпрос “Ще подкрепите ли Манрико?”

    Да, защото му вярвам  25%
    Да, защото е готин  16,67%
    Да, и за по-улави програми съм гласувал  33,33%
    Да, няма само други да гласуват тъпо, я   25%

Ето и някои отзиви на други посетители на форума за гореизложената програма:

Инакомислещ – Актуална патриотична закваска липсва, за да е пълен успехът, затова предлагам мотото да е: “Манрико – за кмет! Сливи за смет!” Дванайсетте точки да се променят според този лозУнг

Velikancho – Грабвайте лопатите! Стройте се! Софиянци, пребройте се! По т.4 – допълнение: След засаждането на милионната портокалово-нарова гора наесен, моля, не оставяйте лопатите. Отпочва голямото копане! Ще прокопаем три канала – три лъча – на изток до Черно море, на юг до Бяло море и на запад – до Адриатическо. София – на три морета!!!!

Simplified Solutions допълва Velikancho – Хм. Понеже, гледам, ще се замогнете, сметам на входа на Черноморския канал да сложим един да къса билетчета. Приятелството си е приятелство, бизнеса си е бизнес. Без пари мога да ви дам само още едни лозУнг, в случай че делото се разрастне предвид водните пътища: България – Партакалия на Балканите!!!

Геновева – То, с лозунга на Симпли, и до патладжаните е една крачка. А там вече става дебела…

Simplified Solutions я контрира – С тоз лозунг, Многострадална, Манрико може и за министер-председател да се кандидатира. Но да не избързваме. Първом да се докаже.

Gan(ю)гоТрий – Предлагам представителен танцов ансамбъл от порториканци (2-3ма, другите порториканки) за подгряване на публиката преди изказвания на Лидера, а също за илюстрация на Идеята. Сядам да пиша програмата на ансамбъла.

Редник – Лопати приготвих – крива и права… Моля за указания – коя е правилната и правилно ли е цветът на дръжката да е оранжев?…

Oracle – Програмата ти, драги, не струва и пукната пара.  Не че е лоша, напротив. Но без да посочиш, заклеймиш и напопържаш враговете на портокала и световния антипортокалов заговор, просто нямаш никакъв шанс.

Накрая Manrico като истински лидер дръпва чертата, пише – Благодаря на ентусиастите. Ще им покажем ние какво значи истински ентусиазъм и визия за бъдещето. Пък като стана кмет, няма да ви забравя. И в листите за съветници ще ви пиша. Е, някои ще са на неизбираеми места, но ще им остане славата.