Сега

неделя, 11 септември 2016 г.

Животът ни като виц - 12.09.2016 г„

Нищо ново от изминалите дни - все така в света сме като малкия Иванчо сред батковците и какичките. Следва виц, но понеже вицовете за Иванчо са, знаете, твърде блажни, този няма да е за него: Изпивайки развалено мляко, разбрах, че не можеш да заповядаш не само на сърцето, но и на червата си.

Тези дни Северна Корея взриви атомна бомба, Русия тества успешно междуконтинентална балистична ракета, а в България от наплива от мигранти се изтощиха батериите на термокамерите на границата ни. Няма да споменем дори твърде елементарното обяснение "Кой за каквото учил", а ще се заровим в дълбочина - и Северна Корея, и Русия имат велики кормчии, всеки по своему авторитарен, докато нашият ръководител е обикновен човек, един от нас. Я си представете да заповяда той: "Народе мой, изстреляй междуконтинентална балистична ракета!", особено сега, когато всяка налична тенекия е покрита с чушки за печене и всеки оцелял умствен потенциал калкулира релацията свободни пари - налични буркани - необходими зеленчуци! Завършекът на тази хипотетична ситуация е с виц: Звъни зрител в студиото на дискусионно публицистично предаване: "Здравейте! Имам въпрос във връзка с темата за изборите - каква бира да избера, светла или тъмна?".

Нас с атомна бомба или междуконтинентална балистична ракета не можеш ни уплаши, но, виж, за мигрантите по границата сме безкомпромисни. Спокойно, обявена е обществена поръчка и след два месеца който иска най-евтино, ще рециклира батериите. А дотогава, питат барикадирали се в мазетата си пригранични нашенци. Дотогава ще се възродят стари, но златни практики - граничарите ще патрулират със съответните кучета, внесени от Северна Корея, местното население и пионери (пак оттам) ще тичат в заставата, колчем видят подозрителни лица. Страничен ефект - шпиономания. Сефте комендантски, както казваха навремето граничарите! Подробности с виц: 

- С какво се занимаваш в свободното си време?

- Шпионирам.

- Сериозно?! Аз пък обичам да се разхождам в парка.

- Зная.

Прочети целия текст във в-к "Сега"

Няма коментари:

Публикуване на коментар