Сега

неделя, 13 ноември 2016 г.

Животът ни като виц - 13.11.2016 г.

Имаме си нов президент, честито. Древни мъдреци са казали: "И това ще мине". А докато минава, виц за разтуха, че не само у нас нещата вървят дявол знае как: В Америка експериментът за предаване на президентската власт по полов път се провали.

Как се получиха тези изборни резултати? Не у нас, у нас дори и най-изчанчените изборни резултати са закономерни, базират се на народния вот (продажбата на гласове също е вот, съчетан със социологическо проучване колко им е акълът на избирателите). Защо бе тази изненада в Америка? Докато умните се наанализират, останалите пускат вицове: Обама споделил: "Исках да отстъпя мястото си на възрастната дама, но дядката се оказа по-пъргав".

И сега какво? Положението в Америка може да се опише с едно изречение, по-точно виц: Доживяхме! Милиардери се настаняват в безплатно държавно жилище, обитавано преди това от семейство афроамериканци. Положението в България също може да се опише с едно изречение, по-точно нецензурен израз, който започва с "Е сега си" и завършва няма да напишем как. Впрочем у нас този израз е съвсем на място почти винаги след взимане на някакво управленско решение, особено от суверена.

Прочети целия текст във в-к "Сега"

Няма коментари:

Публикуване на коментар