Сега

понеделник, 17 октомври 2016 г.

Животът ни като виц - 17.10.2016 г.

Тежко е на днешните български политически лидери - не стига че са толкова много, та любовта на народните маси се разпилява, наместо да се съсредоточи върху най-правилния от тях, а останалите да отпаднат по бързешката, ами и съратниците им вироглави, не си знаят мястото, мърдат и се правят на политически лидери в рамките на мащаба си. Никаква организация! За това си има и много поучителен виц, но тъй като в него става дума за групов секс, ще споделим с народните маси друг, благопристоен, но не по-малко поучителен виц: Тежко е на днешните родители - трябва непрекъснато да следят какво синът сваля от интернет и какво дъщерята качва там.

Тези дни, че даже и години, да не кажем десетилетия, стане ли дума за политически лидер, пред очите ни изплува образът на един човек. Всъщност за каквото и да стане дума, все този образ присъства. Търкаме очи, гледаме календара, но не - тук е бащата на нацията. Подходящият човек на подходящото място. През годините се появяваха някакви къде сериозни, къде карикатурни опити за лидери технократи, мениджъри, диалогични и духовни, но не, населението по тези земи има нужда от баща и винаги го получава. Следва виц за бащи и деца:

- Тате, какво е това "алтернатива"? 

- Представи си, че си купил десет яйца, но не си ги изпържил, а си ги сложил в инкубатор. От тях са се излюпили пиленца. Те ще пораснат. Ще се превърнат в кокошки и петли. Ще се появят още пиленца и постепенно ще имаш цяла ферма. Ще започнеш да мислиш за разширяване, за бизнес, за заем от банка. Ще инвестираш в строителство на два нови кокошарника... И изведнъж - наводнение! Всичко отива по дяволите! 

- Тате, все пак не разбрах къде е алтернативата? 

- Алтернативата? Патици!

Прочети целия текст във в-к "Сега"

Няма коментари:

Публикуване на коментар