Сега

19 септември 2016

Животът ни като виц - 19.09.2016 г.

Крайно време е да признаем - емигрантите, мигрантите, нашествениците, натрапниците, или както там ги наричаме, са възможност за спасение на България. Парадокс? Не, парадокс е друго, пример с виц: Мнозинството от жените имат гениални деца от мъже идиоти. 

А мигрантите са реалност. Какво, ще ни вземат работата? Дай Боже, та да я свършат! Ще разпънат шатрите си или в каквото там живеят на нашата земя? Да ги разпънат, та да не пустее! Ще се настанят в къщите ни? А как инак изоставените ни къщи няма да рухнат? Ще... Как да кажем... Забременят жените ни? Ами ние като гоним покемони наместо фустите, друг трябва да вземе присърце прираста на населението! Но замълчи, сърце, нещата са твърде сериозни, за да не ги подплатим с виц: 

- Мамо, защо страната ни е бедна?

- Защото "мозъците" изтичат в чужбина.

- А защо "мозъците" изтичат в чужбина?

- Защото страната ни е бедна.

Това дали беше парадокс? Със сигурност обаче е действителност. Действителност парадокс. И ти трябва да живееш в нея! Ако се вслушаме в западняците, които, знаем, са еврогейове, но инак са поизмислили това-онова, спасението е, като променяш това, което не харесваш. И някои нашенци не вегетират, променят - един драсне клечката на тютюневите складове, друг самосрути някой паметник на културата, трети напук на закона за запазване на енергията изобрети перпетуум-мобиле от тип "ще строим - няма да строим АЕЦ "Белене". А останалите? Те, също както във вица, са над тези неща: Не се смея на джуджетата, аз съм над тези неща.

Прочети целия тексст във в-к "Сега"

Няма коментари:

Публикуване на коментар