Сега

четвъртък, 18 август 2016 г.

Да мислим правилно

Колкото по-близо са президентските избори, толкова повече имена за евентуален български президент се спрягат. И пак, както при всички избори - и парламентарни, и местни - се изпуска от очи най-важното, формулирал го е още навремето Димитър Подвързачов: "Дай на българина власт - и той започва да се разпорежда като в неприятелска държава."

За министър-председател и кметове ще му мислим, като им дойде времето, но сега трябва да си го кажем високо и ясно - бъдещият президент на България не бива да е българин! След Освобождението как си докарахме вносен княз, че и цар? В тази посока трябва да мислим.

В българската политика вносни много. Думата ни обаче не е за обслужване на чуждестранни интереси, а за човек, формирал се в чужбина. В този ред на мисли някои се сещат за Симеон Сакскобургготски. Самият той май помръдна вежда в посока "Дондуков" 2. И като спрягаха миналия месец името му в БСП за евентуален техен кандидат, само той не се смя с глас. Това обаче явно се размина, не ще имаме президент, към когото да се обръщаме с "другарю цар". И имаме още един довод, че президент трябва да стане някой, който няма нищо общо с нас, българите.

Качваме се навръх Балкана да огледаме докъдето поглед стига.

Прочети целия текст във в-к "Сега"

Няма коментари:

Публикуване на коментар