Сега

08 август 2016

Български летни олимпийски игри - 2

Който бие, обича спорта

В кабинета на силовата министърка цареше строга секретност - пердетата бяха дръпнати, светлината на лампионите бе приглушена с розови воали, парфюмът бе мускусно тайнствен.

- В тези кратки срокове няма как да се справим, без да използваме наличната обстановка - докладва главният секретар. - Всъщност това може да стане основният ни коз срещу онези в Рио.

- Нашата екзотика срещу бразилската такава? - вдигна вежда министърката.

- Е, можем да опитаме да ги бием в тяхната игра - и плажове си имаме в България, и травестити....

Нейната преценка бе мигновена:

- Не.

- В такъв случай ще ви зачета работния вариант на операцията с кодово наименование "Който бие, обича спорта"... - той разтвори папка - Талисманите на нашите олимпийски игри по аналогичен начин са два. Ганиус е смесица от всички българи - той се ослушва, мърмори, налита на чуждо и бяга от отговорност. За другия талисман дълго се чудихме, все пак онези избраха ягуар, но ние мисля, че ги надскочихме с Пешо Изверга, 112 висящи дела, като го видят, свидетелите припадат, прокурорите застават мирно, а със съдиите отдавна е на "ти".

- Ягуара не го ли застреляха преди време? - припомни министърката.

- Нашия също го застреляха онзи ден. Стойне Авокадото...

- Авокадото?

- Където има престъпление, рекет ли ще е, проститутки ли ще са, контрабанда ли, наркотици ли - той все е вътре. Пълнеж, един вид. Та, Авокадото гръмнал Изверга пред бара си, твърди, че го е помислил за покемон, което звучи достоверно - знаете го Изверга каква физиономия има, но следователят е уверен, че става дума за спор за паркомясто, обострен от неизпълнено обещание за женитба...

- Продължете с олимпиадата.

Прочети целия текст във в-к "Сега"

Няма коментари:

Публикуване на коментар